OCELLS D'IVORI /PÁJAROS DE MARFIL

Biografia de Belén Cabanes

ENRERE

 

Es va formar amb els seus mestres Rosa García i Enrique Burgos a   Barcelona i es va titular al Real Conservatorio de Danza de Madrid. Va obtenir la Revàlida Superior del Mètode de Castanyoles de Concert d’Emma Maleras.

Va ser ballarina del Ballet Teatro Español de Rafael Aguilar durant tres anys amb el rol  de solista de Bernarda Alba en l’obra Rango.

El 1996 col·labora  com a ballarina i concertista de castanyoles amb el duo d’arpes de la Sinfónica de Euskadi  Gioccarpa, amb actuacions per tota França.

El 1997 crea la formació Flamenco-camerata, juntament amb el cantaor José Parrondo i el guitarrista Andreas María Germek, amb qui fa gires per Alemanya i Àustria.

El mateix any grava el disc Tanganera, composició de Víctor Valls, com a percussionista de peus i castanyoles, presentat a la sala Luz de Gas de Barcelona i actuant, entre d’altres, al I Festival de Poesia Catalana, dirigit per Lluís Homar i al I Recital de Poesia Ibèrica.

 

El 1999 crea l’espectacle de concert Castanyola Contemporània  amb el guitarrista Andreas María Germek.

 

Ballarina de la companyia 2D1 de flamenc-contemporani, dirigida per Juan Carlos Lérida, guanya el premi a la Bailarina Sobresaliente en el certamen de coreografia de dansa espanyola i flamenc de Madrid de l’any 2000 (i  2ª Premi a la millor coreografia del mateix director).

 

Va ser partner de José de Udaeta des de l’any 1999 amb els espectacles El secret de la castanyola i Capricho español, actuant entre d’altres, a Aalto Theater Essen, Staatsoper Stuttgart, Teatro Libero de Palermo, Wiener Staatsoper, Teatro Principal de Burgos, Palau de la Música de València, Expo de Hannover, Festival de Flamenco de Jerez 2004.

 

Actualment és professora del Conservatori Professional de l’Institut del Teatre de Barcelona.

 

El maig del 2003 va estrenar a Nurenberg el seu primer espectacle de dansa-teatre Temps de Flors, amb música original d’Andreas María Germek, seguint una gira per Alemanya i Àustria.

 

www.belencabanes.com