OCELLS D'IVORI /PÁJAROS DE MARFIL

Biografia de Marina Rodríguez

ENRERE

 

Nascuda a Sant Vicenç de Castellet (Barcelona), ha estudiat a Espanya i França i ha obtingut diversos premis en concursos de piano i de música de cambra. És llicenciada en Música i en Filologia francesa per la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva activitat es reparteix entre la música de cambra, els recitals de piano sol, la creació d’espectacles, col·laboracions amb orquestres, gravacions, publicacions, audicions comentades i concerts teatralitzats de petit format.

Poesies seves han estat musicades i estrenades en concert.

Ha enregistrat quatre discs de piano sol. L’any 2010 ha publicat el CD Spanish Piano Music pel segell Ars Harmònica/La mà de Guido, i el 2011 un disc íntegrament dedicat a Albéniz, presentat al Museu de la Música de Barcelona amb el piano del compositor. També ha col·laborat en altres discs, a més de les gravacions realitzades per TV3, Catalunya Ràdio, TVE, RNE, Südwest Rundfunk, Radio France o la RAI.

 

Destaquen les seves actuacions amb José de Udaeta i Belén Cabanes al Würth Museum, Festivals de Ludwigsburg, Aalto Opera d’Essen, Òpera de Berlin Staatsoper Unter den Linden, Òpera de Stuttgart Staatstheater, Teatre Nacional de Catalunya, Expo 2000 de Hannover, Teatro Libero de Palermo, Sociedad Filarmónica de Bilbao, Palau de la Música de Valencia, Floriade 2002 a Holanda, Festival de la Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols, Festival Isaac Albéniz de Camprodon 2002 i Festival de Flamenco de Jerez 2004. En aquest festival han rebut el prestigiós Premio de la Crítica.

Ha creat per encàrrec de l’Auditori de Barcelona l’espectacle Girasons que s’està representant pel nostre país i per Europa des de l’any 2008 i va ser escollit pel Festival Internacional Teatralia. L’any 2012, com cada any, realitzarà temporada a l’Auditori de Barcelona. Ha publicat el llibre per a piano Pianòries 1 (Ed. Dinsic, Barcelona, 2002).

Sola, en duo i en formacions de cambra ha actuat a festivals i a cicles de tota Espanya, Alemanya, França, Itàlia, Anglaterra, Holanda, Portugal i Amèrica.

Ha col·laborat con diverses orquestres: Filharmonia de Cambra de Barcelona (al Palau de la Música de Barcelona), Orquestra del Teatre Lliure, Simfonieta Porta Ferrada y Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (al Gran Teatre del Liceu, L’Auditori de Barcelona, Festival de Montpellier i col·laboració en la gravació d’un disc per Harmonia Mundi).

 

www.marinarodriguezbria.com